De seneste årtier har i Danmark budt på en enorm udvikling inden for restaurantverdenen. Der er kommet flere og flere topsteder, og også laget lige under – det vi ofte kalder brasseriernes verden – er i en meget positiv udvikling. Der kommer faktisk så mange gode restauranter til, at der er en voldsom konkurrence, men den kommer jo i sidste ende kunderne til gode.
Krisens betydning
I øjeblikket er det vanskeligt at spå om, hvad den nuværende krise, som skyldes fremkomsten af ny corona virus CoVid 19, kommer til at betyde for udviklingen i restaurationsbranchen. Men uanset, at mange restauranter er blevet ramt hårdt, ændrer det ikke ved, at deres udgangspunkt for at komme i gang igen på et højt kulinarisk niveau er betydeligt større, end det ville have været for et par årtier siden.
Meget tyder også på, at danskerne vil på restaurant igen, når tingene begynder at blive mere normale igen. Vi har vænnet os til det gode liv, og mange danskere har en økonomi, som tillader dem at optage en livsstil, som vi ellers tidligere har skullet til udlandet for at finde.
Det gode liv
Når vi godt kan lide at gå på restaurant og spise ude, hænger det sammen med, at vi har fået blik for at nyde det gode liv. En god tilværelse handler for mange om samvær med andre, mad af ordentlig kvalitet og gode vine, og alt det kan man finde på en god restaurant. Mange har også en hverdag, der gør, at de gerne vil slippe for at lave mad hjemme hver dag, så at spise ude på en hverdag er også i stigende grad blevet en del af det gode liv.
Kvaliteten er blevet meget bedre
Som sagt er kvaliteten af de danske restauranter for en stor dels vedkommende blevet løftet, så vi i dag har flere spisesteder på internationalt niveau. Der uddeles flere Michelin-stjerner til danske restauranter end tidligere, men også i laget under denne type restauranter er der mange rigtig gode steder at finde. Her kan man få god mad til en rimelig pris, og disse restauranter udgør en vigtig fødekæde af unge, ambitiøse kokke, der med tiden kan rykke videre op på stigen og blive de nye stjerne på kokkehimlen.